|
Di dirokede iro |
|
|
Rojek wek îro... 1922 0 Roj dikeve Zayîça Kevan ( 23 Çiriya Paşîn - 21 Çiriya Paşîn ).
|
|
|
|
| |
KÜRT - KAV : Gûney Kürdistanı Bölgesinde üniversite okumak isteyen öğrenci adaylarına duyuru. 1. Duyuru
Gûney Kürdistanı Bölgesinde üniversite okumak isteyen öğrenci adaylarına duyuru. 1. Duyuru
İstanbul, 18.07.2006 - Kürtçe bilen öğrencilerin Irak Kürdistanı Bölgesinde eğitim görmeleri için yapılan başvuruları dikkate alan Kürt Kültür ve Araştırma Vakfı, konuyla ilgili olarak Irak Kürdistanı Bölgesi’ndeki yetkililerle defalarca görüşmeler yaptı. Bu görüşmeler sonrasında olumlu yanıtlar alınması üzerine ilgilere aşağıdaki duyurunun yapılmasına karar verildi.
Vakfımız, öğrencilerin gönderilmesi çalışmalarında ancak rehberlik ve danışmanlık yapabileceğinden, sadece başvuru belgelerini kabul etme ve not sıralamasına göre uygun sayıda öğrenci adayının belgelerini ilgililere ulaştırmaktan sorumludur.
Bilindiği gibi Irak Kürdistanı Bölgesi’ndeki üniversiteler öğrenci yerleştirmeyi diploma notu veya öğrencinin lisede aldığı derslerden kendi bölümünü ilgilendirenlerinin not ortalaması esasına göre yapmaktadır.
Irak Kürdistanı Bölgesi’ndeki üniversitelerde eğitim görmek isteyen öğrenciler aşağıdaki belgeleri 17 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında vakfımıza ulaştırmalıdır.
( Bu açıklamızla birlikte bazı belgelerin örneği hazırlanmıştır. Başvuruda bulunacak öğrenci adayları belgelerini bu örneklere göre doldurabilirler. )
1. Diploma ( 2 adet, biri noterden onaylı diğeri fotokopi )
2. Mezun olduğu liseden alacağı ve öğrencinin lisede gördüğü tüm dersler, bu derslerin haftalık ders saatleri ile not ortalamalarını gösterir not durum çizelgesi.
3. Nufüs Cüzdanı Sureti ( 2 adet )
4. Dort adet vesikalık fotograf
5. Referans mektubu ( Üniversitede okuma şartlarından biri de öğrenci adayının Kürtçe bilmesidir.
Ancak komisyonumuz bu kadar kısa sürede öğrencilerin Kürtçe bilip bilmediğini öğrenebilecek durumda değil.
Bu nedenle Kürtçe bilen tanınmış bir şahsiyet veya Kürt dili ve edebiyatı üzerine çalışma yürüten bir kurumun sorumlularından birinin öğrenci adayına referans olması gerekmektedir. Referans mektubunun örneği bu açıklamayla birlikte hazırlanmıştır. )
6. Öğrenci adayının veli ( anne, baba ) veya vasisinin muvafakat ve taahhüt mektubu ( Bu belgenin örneği açıklamamızla birlikte hazırlanmıştır.
Öğrenci adayları bu belgeyi kullanabilirler. )
7. Öğrenci adayının başvuru dilekçesi
Vakfımız tüm bu işlerin sağlıklı yürümesi için bir komisyon oluşturmuştur.
Komisyonumuz belgeleri 17 temmuz 2006 ile 3 Ağustos 2006 tarihleri arasında kabul edecektir.
Başvuru süresinin tamamlanmasından sonra başvurular Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere iki ayrı kategoride değerlendirilecek ve diploma notu esasına göre sıralanacaktır.
Irak Kürdistanı Bölgesi yetkililerinden alınan bilgilere göre, Vakfımızın rehberlik ve danışmanlığını yapacağı 30 ile 40 arasında Kürtçe bilen öğrenci üniversitelere kabul edilecektir. Vakfımızın komisyonu ise objektif kriterlere esas alarak 80 öğrencinin adını ilgililere ulaştıracaktır.
Başvurunun 80’den az olması durumunda tüm öğrencilerin belgeleri ulaştırılacak, fazla olması durumunda ise diploma notu sıralaması esas alınacaktır.
Öğrencilerin üniversitelere yerleştirilmesinde vakfımızın hiçbir sorumluluğu yoktur. Bu sorumluluk ve hak tamamen Irak Kürdistanı Bölgesi’ndeki ilgililerindir.
İstanbul dışındaki öğrenciler kargo, posta veya tanıdıkları aracılığı ile belgeleri ulaştırabilirler. Belgelerin ulaştırılmasındaki gecikmenin sorumluluğu tamamen öğrenci adayına aittir.
İlgilere saygı ile duyurulur.
Kürt Kültür ve Araştırma Vakfı, Yönetim Kurulu
Tarlabaşı Cd. Çorbaci Sk. No: 13 Taksim Beyoğlu / İstanbul
Tel : 0.212.237 10 61
e-mail : yonetimkurulu@kurt-kav.org &
info@kurt-kav.org &
kurtkav@gmail.com &
kurtkav@yahoo.com
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Irak Kürdistanı Bölgesinde Okumak İsteyen Öğrencilere.
2. Duyuru
İstanbul, 18.07.2006 - Vakfımızın 15.07.2006 tarihinde yaptığı açıklamadan sonra, haklı olarak çok sayıda öğrenci adayının sorularıyla karşılaştık. Gelen sorular, Irak Kürdistanı Bölgesindeki üniversitelerin bölümleri, eğitim dilleri ve tercihlerin nasıl yapılacağı şeklinde yoğunlaşıyordu. Bu soruları yönelttiğimiz ilgililerden alınan yanıtlar paralelinde yeni bir açıklama yapma gereği duyduk.
1. Daha önce yayınladığımız forumlara ek olarak yeni bir forum daha yayınlanması gereği duyuldu. Vakfa yapılan başvuru formu ( Nameya Serîlêdanê ) değiştirilerek, bu forumdaki üniversite tercihleri ve öğrencinin eğitimi ile ilgili bölümler çıkarıldı. Üniversitelere başvuru için ek bir forum ( Forma Serîlêdana Zanîngehê ) düzenlendi. Üniversite yetkililerinin verdiği bilgiler paralelinde düzenlenen yeni forumda öğrencinin mezun olduğu okullarla ilgili bilgilerin yanı sıra, kısa özgeçmişi, Irak Kürdistanı Bölgesindeki Üniversitelerde niçin okumak istediği ve daha önce yaptığı çalışmalar üzerine bazı yeni bilgiler istenmektedir. Yeni düzenlenen formda, tercih sayısı da 5’ten 15’e çıkarılmıştır. Düzenlenen ve yeniden hazırlanan forumların tümü bu açıklamamız ekinde vardır.
2. Öğrenci tercihlerini mezun olduğu alanda aldığı derslere uygun olarak yapmalıdır. Fen bölümü mezunu bir öğrencinin hukuk gibi sosyal bilimler alanından öğrenci alan bölümlerde eğitim görmesi pek olanaklı görünmüyor. Bu durumun tersi de geçerlidir. Öğrenci ancak, lisede iken okuduğu bölümde aldığı derslerin ağırlıklı olanlarına uygun bir alanda eğitim görebilir.
3. Tercihlerin sağlıklı yapılması için üniversitelerin ilgili bölümlerinin ve eğitim dillerinin bilinmesi gerekmektedir. Aşağıda linklerini verdiğimiz üniversitelerin internet sitelerinde gerekli açıklamalar vardır. Dili İngilizce olan bu siteler incelendiğinde hangi bölümlerin hangi öğrencileri kabul ettiği, barınma koşullarının ne durumda olduğu, eğitim dili ve eğitim süresi gibi bilgilerin tümü görülecektir. Yeni açılan Kürdistan Üniversitesi, vakfımızın rehberlik ve danışmanlığında yürütülen uygulama ile öğrenci almamaktadır. Eğitim dili tümüyle İngilizce olan Kürdistan Üniversitesi’nde eğitim görmek isteyen Sosyal Bilimler öğrencileri, direkt olarak ilgili üniversiteye müracaat edebilirler.
Vakfımızın rehberlik ve danışmanlığında üniversitelere yerleştirilmesi muhtemel öğrencilerin gerekli bilgileri alabilecekleri internet adresleri aşağıdaki gibidir :
Süleymaniye Üniversitesi / Süleymaniye / : http://www.univsul.com
Duhok Üniversitesi / Duhok / : http://www.dohukuni.net
Selahaddin Üniversitesi / Erbil / : http://www.usalah.org
4. Öğrencilerin barınması konusunda gerekli kolaylıkların sağlanacağı ve olanaklar ölçüsünde her öğrenciye cüzi de olsa bir burs verileceği bildirilmektedir. Ancak şu bir gerçek ki verilen burs veya sunulan olanaklar öğrencinin eğitimi için yeterli olmayabilir. Bu durumu göz önüne alan üniversiteler, yurt dışından gelen öğrencilerin veli veya vasilerinden teminat mektubu isteyebilmektedir.
5. Eğitim dili, her üniversitenin özelliğine ve bölümlere göre değişebilmektedir. Eğitim dili Arapça, İngilizce ve Kürtçe olmakla birlikte ağırlıklı olarak Kürtçe ve İngilizce’dir. Türkiye’den giden öğrenciler için Kürtçe ve Arapça eğitimlerine destek olmak amacıyla Sanskrit ( Arap ) Alfabesini öğrenmelerine yönelik özel sınıflar açılacağı, hatta uygun sayıda öğrenci bulunması durumunda ilk yılın dil öğrenimini gelişterecek biçimde hazırlık sınıfı olarak değerlendirilebileceği bildirilmektedir.
İlgililere saygı ile duyurulur.
Kürt Kültür ve Araştırma Vakfı, Eğitim Komisyonu
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Nameya Serîlêdanê
Nav û Paşnav :
........................................................................
Navê Bav : ........................................................................
Navê Dê : ........................................................................
Cîhê ji Dayîkbûnê : ........................................................................
Tarîxa Bûyinê : ........................................................................
Navnîşana Têkiliyê : ...................................................................................................
....................................................................................................
....................................................................................................
Telefona Malê : ........................................................................
Telefona Destan : ........................................................................
E - mail : ........................................................................
Ji Weqfa Çand û Lêkolînî ya Kurdî re
Stenbol
Ji Weqfa we daxwaza min ew e ku hûn alikariya min bikin û ez bikaribim li Herêma Kurdistana Iraqê zanîngehê bixwînim. Ez belgeyên pêwîst bi vê nameyê re rê dikim.
Li gel rêz û silavên min. .......... / .......... / 2006
Nav û Paşnav
Destnîşan ( îmze )
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Forma Serîlêdanê yê Zanîngehê
Nav û Paşnav : ........................................................................
Navê Bav : ........................................................................
Cîhê ji Dayîkbûnê : ........................................................................
Tarîxa Bûyinê : ........................................................................
Navê Dibistana jê mezûn bûyî : ........................................................................
Navê Beşa jê mezûn bûyî : ........................................................................
Dereca Mezuniyetê : ........................................................................
Zimanên ku dizanî : a ) .......................... b ) .......................... c ) .......................
Tercîhên Beşa Xwendinê :
1 .....................................................................................
2 ......................................................................................
3 ......................................................................................
4 ......................................................................................
5 ......................................................................................
6 ......................................................................................
7 ......................................................................................
8 ......................................................................................
9 ......................................................................................
10 ....................................................................................
11 ....................................................................................
12 ....................................................................................
13 ....................................................................................
14 ....................................................................................
15 ....................................................................................
Kurtejiyan
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
Ji bo xwendinê te çima zankoyên Herêma Kurdistanê tercîh kir ?
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
Karên ku te heta niha pêkaniyê ?
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Muwafeqet û Taahhûda Welî an jî Wasî
Nav û Paşnav : ........................................................................
Nêzîkbûn : ........................................................................
Navnîşana Têkiliyê : ...................................................................................................
....................................................................................................
....................................................................................................
Telefona Yekemîn : ........................................................................
Telefona Duwemîn : ........................................................................
E - mail : ........................................................................
Ji Weqfa Çand û Lêkolînî ya Kurdî re
Stenbol
Muwafeqeta min heye ku .............................................................................. bikaribe li Herêma Kurdistana Iraqê zanîngehê bixwîne.
Her weha ez taahhûd dikim ku wê di xwendina wî / ê de çi astengiyekî aboriyê çênebe.
Eger tu bûrs neyê dayîn jî ez dikarim alîkariya wî/ê bikim û wî/ê li Herêma Kurdistana Iraqê de bidim xwendin.
Li gel rêz û silavên min. ...... / ....... / 2006
Nav û Paşnav
Destnîşan ( îmze )
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Nameya Referansê
Nav û Paşnav : ........................................................................
Navê Dezgeyê ( eger hebe ) : ........................................................................
Navê Xwendekar : ........................................................................
Navnîşana Têkiliyê : ................................................................................................
.................................................................................................
.................................................................................................
Telefona Yekemîn : ........................................................................
Telefona Duwemîn : ........................................................................
E - mail : ........................................................................
Ji Weqfa Çand û Lêkolînî ya Kurdî re
Stenbol
Ez......................................................ê /a ku serî li Weqfa we daye û dixwaze li zanîngehên Herêma Kurdistanê Iraqê bixwîne, dinasim û her weha dizanim ku dikare bi Kurdî bixwîne û bipeyive.
Li gel rêz û silavên min. ........ / ........ / 2006
Nav û Paşnav
Destnîşan ( îmze )
http://www.xoybun.com/extra/slide/Unbenannt-2.swf
http://www.pdk-xoybun.com/nuceimages/Newroz_Kurdistan_PDK_Xoybun_02.jpg
http://www.pdk-xoybun.com/nuceimages/Nexise_Kurdistane_PDK_b.jpg
Mafê Kopîkirin &kopîbike; PDK-XOYBUN; wiha, di xizmeta, Kurd û Kurdistanê daye : Pirojeya Kurdistana Mezin, Pirojeyên Aborî û Avakirin, Pirojeyên Cand û Huner, Lêkolîna Dîroka Kurdistanê, Perwerdeya Zimanê Kurdî, Perwerdeya Zanîn û Sîyasî, Weşana Malper û TV yên Kurdistane. Tev maf parastî ne. Weşandin:: 2006-07-18 (2818 car hat xwendin) [ Vegere ] | PRINTER |
|
|